Autobiografisch schrijven

Tijdens een workshop autobiografisch schrijven gaan de deelnemers aan de hand van korte schrijfopdrachten voorvallen uit hun leven opdiepen én verdiepen. Je hoeft geen schrijftalent te hebben en het gaat er niet om ‘mooi’ te schrijven. Je zult merken dat de verhalen zichzelf schrijven en dat je ontdekkingen doet en inzichten krijgt. Ik denk dat het een verrassing zal zijn om te merken hoe het je oplaadt.

Wat de deelnemers hebben geschreven mogen zij ook voorlezen. Dit brengt herkenning en legt tegelijkertijd de verschillen bloot. Het samen schrijven in een groepje is een hartverwarmend gebeuren.

De deelnemers noemen het een ‘magische ervaring’ en ‘autobiografisch schatgraven’.

Schrijfcursus ‘Schatgraven in je eigen leven’

Aan de hand van korte opdrachten diep je voorvallen uit je leven op en beschrijft die vanuit verschillende perspectieven. Je zult merken dat de verhalen zichzelf schrijven. Ook het gedicht waarmee je een schrijfronde afsluit, vloeit als vanzelf uit je pen. Deze cursus bestaat uit vijf samenhangende bijeenkomsten.

Schrijfcursus ‘Op zoek naar mijn verzonken landschap’

In de cursus ‘Op zoek naar mijn verzonken landschap’ trek je via autobiografisch schrijven door alle levensfasen heen, van je vroegste jeugd tot nu. Per periode van zeven jaar haal je herinneringen op en beschrijft die. Door de schrijfopdrachten doe je verrassende ontdekkingen en krijg je meer inzicht in je eigen avontuur. Zo geef je gebeurtenissen vanuit een ander perspectief weer, wat de rode lijnen ertussen zichtbaar kan maken. De gebeurtenissen die je al schrijvend oproept, geven je meer zicht op wie je bent en op de samenhang in je leven. Al schrijvend verken je zo je unieke levensloop en leg je eventueel de basis voor een levensboek.

Schrijfcursus ‘Leven alsof je zeeën van tijd hebt’

Heb jij ook altijd te weinig tijd? Denk je vaak: ‘Eígenlijk had ik dit willen doen.’ Verbeuzel je je tijd met tv en social media? Wil je weer eens zonder besef van tijd bezig zijn? Tijdens de schrijfcursus ‘Leven alsof je zeeën van tijd hebt’ onderzoek  je hoe jij met tijd omgaat. En ontdek je misschien waarom je altijd tijd te weinig hebt en hoe het komt dat je telkens denkt: ‘Eígenlijk had ik dit willen doen’.

De workshop wordt gehouden op 25 juli. De Maya’s vierden deze dag elk jaar als de ‘Dag buiten de tijd’. In hun tijdrekening is het een extra dag, een dag die ‘over’ is. Hett is een dag die we cadeau krijgen, een dag om geen afspraken te hebben, een dag om alleen maar in het Hier en Nu te zijn. Een dag om te vieren dat tijd(besteding) een kunst is.

De Dag buiten de tijd valt altijd op 25 juli. In 2018 is dat een woensdag. Locatie en tijd worden snel bekend gemaakt. Interesse? Stuur dan een mail naar onderstaand adres.

Wil je meer weten over deze cursussen? Mail of bel:
Robertine Romeny, roromeny@gmail.com, 06 27 23 23 57