Autobiografisch schrijven

Tijdens een workshop autobiografisch schrijven gaan de deelnemers aan de hand van korte schrijfopdrachten voorvallen uit hun leven opdiepen én verdiepen. Je hoeft geen schrijftalent te hebben en het gaat er niet om ‘mooi’ te schrijven. Je zult merken dat de verhalen zichzelf schrijven en dat je ontdekkingen doet en inzichten krijgt. Ik denk dat het een verrassing zal zijn om te merken hoe het je oplaadt.

Wat de deelnemers hebben geschreven mogen zij ook voorlezen. Dit brengt herkenning en legt tegelijkertijd de verschillen bloot. Het samen schrijven in een groepje is een hartverwarmend gebeuren. Eerdere deelnemers noemen het een ‘magische ervaring’ en ‘autobiografisch schatgraven’.

René Gude: ‘Pas als wij autobiografen zijn, kan ons leven beginnen.’

Schrijfcursus ‘Schatgraven in je eigen leven’

De deelnemers gaan aan de hand van korte schrijfopdrachten voorvallen uit hun leven opdiepen én verdiepen. Je zult merken dat de verhalen zichzelf schrijven en dat je ontdekkingen doet en inzichten krijgt. Ik denk dat het een verrassing zal zijn om te merken hoe het je oplaadt. Deze cursus bestaat uit vijf samenhangende bijeenkomsten.

Schrijfcursus ‘Op zoek naar mijn verzonken landschap’

In november startte de cursus  ‘Op zoek naar mijn verzonken landschap’. Via autobiografisch schrijven trekken de deelnemers door alle levensfasen heen, van hun vroegste jeugd tot nu. Per periode van zeven jaar diepen zij voorvallen uit hun leven op en beschrijven die. Door de schrijfopdrachten doen zij verrassende ontdekkingen en krijgen ze meer inzicht in hun eigen avontuur. Zo geven ze gebeurtenissen vanuit een ander perspectief weer, wat de rode lijnen ertussen zichtbaar kan maken. De gebeurtenissen die ze al schrijvend oproepen, geven hen meer zicht op wie ze zijn en op de samenhang in hun leven. Al schrijvend verkennen zij zo hun eigen unieke levensloop en leggen eventueel de basis voor een levensboek.

Wil je meer weten over nieuwe cursussen? Mail of bel me dan!
Robertine Romeny, roromeny@gmail.com, 06 27 23 23 57