Schrijfweek Frankrijk: ‘Op verhaal komen – kleurige paden, levend herinneren’

Deze schrijfweek is helaas geannuleerd!

In het hart van Frankrijk, middenin de glooiende heuvels van de Creuse, ligt Centrum La Genête. Op deze rustbiedende plek geven wij in de herfst een cursus autobiografisch schrijven.

Je komt naar Frankrijk. Je ontdekt iets van wie jij bent en wat menszijn is. Beladen met kostbaarheden ga je naar huis. Dat is wat autobiografisch schrijven doet. In deze week ga je schrijven over je belevenissen van vroeger en verbind je die met je leven nu en je toekomst. Kijkend met de wijsheid van ‘nu’ naar ’toen’ ga je je rode draad ontdekken. Wie ben ik? Wat wil ik nu? Gaandeweg zie je je toekomstperspectief oplichten.

Schrijftalent is niet nodig. Het gaat er niet om ‘mooi’ te schrijven. Met de korte schrijfopdrachten vloeien de woorden vanzelf uit je pen. Je krijgt introducties over het autobiografisch schrijven en oefent met technieken, zoals het gebruiken van al je zintuigen en perspectiefwisselingen. Creatieve activiteiten en vrij genieten van het prachtige landschap wisselen het schrijven af. Stap in het avontuur en ontdek hoe je de woorden kunt laten stromen.

Docenten: Robertine Romeny en Riemke Cramer
We zijn te gast in La Genête bij Michiel Rietveld en Truuskamaria Kemper

Praktisch
Data: 11-15 oktober
Aanreisdag: 10 oktober; vertrekdag: 16 oktober
Locatie: La Genête (Creuse, ca 850 km vanaf Utrecht)
Kosten naar draagkracht: tussen 620 en 750 euro, geheel verzorgd; exclusief reiskosten. Als de kosten echt een belemmering zijn om deel te nemen, laat het me dan weten. Ik denk graag met je mee.
Aantal deelnemers: tussen 6 en 10 personen

Informatie en aanmelding
Robertine Romeny
06 – 27 23 23 57
roromeny@gmail.com