Schrijfochtenden Nederland Leest: ‘Schrijvend herinneren’

In het kader van Nederland Leest geef ik schrijfochtenden in de bibliotheken van Bedum en Winsum. In deze workshops ervaar je het plezier van autobiografisch schrijven. Deze workshop krijg je cadeau van de bieb!

Op een creatieve manier ga je je eigen levenservaringen beschrijven. Bijvoorbeeld over een alledaags voorwerp dat in jouw leven een rol speelde, over het seizoen de herfst en over je eigen moeder. Wie weet welke rode draad door jouw levensloop tevoorschijn komt als je over je eigen gewone voorwerpen gaat schrijven? Al schrijvend stromen de herinneringen uit je pen.

Je hoeft geen schrijfervaring te hebben. En het gaat er niet om mooi te schrijven. Tijdens de workshop krijg je korte schrijfopdrachten die je pen in beweging laten komen. Ze inspireren je om te vertellen over het bijzondere in het alledaagse. Iedereen kan het! Misschien ontdek je in jouw kleine verhaal een groot verhaal.

Ervaringen van deelnemers:
– Ik kreeg allemaal herinneringen die ik vergeten was
– Dit zou me thuis nooit lukken
– Puzzelstukjes zijn op hun plaats gevallen
– Het samen schrijven in een groep stimuleert de pennen en biedt een verrijkende ervaring.

Nederland Leest 2022
Tijdens de campagne Nederland Leest geven bibliotheken het boek Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls weg. Deze autobiografische roman nodigt uit tot uitwisseling over opgroeien en oud worden, generatieverschillen, migratie, vertrekken en aankomen, wortelen en familiegeschiedenis.

Praktisch
Bibliotheek Bedum, Kapelstraat 9, 11 november, 10:00-12:30 uur.

Aanmelden: Schrijfochtend: ‘Schrijvend herinneren’ (biblionetgroningen.nl)
Bibliotheek Winsum, Regnerus Praediniusstraat 2, 25 november, 10:00-12:30 uur.
Aanmelden: Schrijfochtend: “Schrijvend herinneren’ (biblionetgroningen.nl)

Aantal deelnemers: tussen 5 en 8 personen

Informatie
Robertine Romeny
06 27 23 23 57
roromeny@gmail.com