Schrijfdag: Midden in mijn familie

Wat is er passender dan tussen Sint en Kerst te schrijven over je familie?

Nog vóórdat je geboren bent, is je levensverhaal al begonnen. Wat was je plaats in het gezin waarin je opgroeide? Waar sta jij? Wat heb je voor normen en waarden meegekregen?  Dat ga je verkennen in diverse schrijfopdrachten.

Je bevindt je midden in een groot netwerk van degenen die vóór jou leefden, degenen met wie je leefde en leeft en degenen die na jou komen en die je zullen overleven. Je maakt deel uit van een levensketting, die voor je geboorte al bestond en die na jouw dood verder zal gaan.

Door te kijken naar je wortels en de wijze waarop jij een plek hebt in een groter familieverband, overzie je eigenlijk heel je leven/ de bedding van je leven. Aan de hand van gebeurtenissen en herinneringen uit je eigen leven ga je je op een nieuwe manier met je familieleden verbinden. Puzzelstukjes vallen op een andere plek waardoor rust en heling ontstaat.

Familie is geen vaststaand feit, maar wordt, is in wording. Je voorouders waren vreemden voor elkaar. Ook zogeheten ‘gekozen familie’ hoort erbij. Vertrouwden die geen bloedverwant zijn, maar wel zielsverwanten.

Schrijftalent is niet nodig. Door de korte opdrachten schrijven je verhalen en gedichten zichzelf.

Praktisch
Datum en tijd: 13 december, 10:00 tot 16:00 uur
Locatie: De Blauwe Schuit,  Warfstraat 1, Winsum
Kosten naar draagkracht: tussen 75 en 100 euro, inclusief thee, koffie, koek en biologische lunch.
Aantal deelnemers: 5 tot 7 personen
Informatie en aanmelding: roromeny@gmail.com, 06 – 27 23 23 57

Meer informatie over biografiek op Wikipedia