Schrijfworkshop ‘Het geheim van mijn drieluik’

Ieder mens is de behoeder van zijn of haar eigen levenslijn. Een mooi instrument om zicht te krijgen op jouw lijn, is het maken en beschrijven van een drieluik over jouw leven.

Tijdens deze schrijfochtend neem je als uitgangspunt een  gebeurtenis, ontmoeting, besluit of keerpunt in je levensloop waarover je meer wilt weten. Daarover maak je drie eenvoudige schetsen: je eigen drieluik. Naar aanleiding daarvan krijg je verschillende schrijfopdrachten.

Door de gebeurtenissen in beeld te brengen en die vervolgens biografisch te beschrijven, kun je je verhaal in een bredere context bekijken. Je stijgt er als het ware bovenuit en ziet onverwachte verbanden. Op deze manier ontwikkel je bewustzijn over (een deel van) je leven, een thema, een ontwikkeling of een keuze. Je werpt op een nieuwe manier licht op de situatie en op waar je nu staat. Misschien geeft het je een aanwijzing welke richting je moet inslaan.

De tekeningen maak je zelf ter plekke, dus niet vooraf. Je hebt geen tekentalent of tekenervaring nodig.

Deelnemers aan ‘Het geheim van het drieluik’ noemden het een verrassend proces. Sommigen vertelden dat ze een diep inzicht hadden gekregen.

Praktisch
Datum: vrijdagochtend 12 mei
Tijd: 10:00 tot ca 13:00 uur
Locatie: De Blauwe Schuit,  Warfstraat 1, Winsum
Kosten naar draagkracht: tussen 35 en 50 euro, inclusief thee, koffie, koek.
Aantal deelnemers: maximaal 5 personen
Informatie en aanmelding: roromeny@gmail.com, 06 – 27 23 23 57