Schrijfcursus ‘Schatgraven in je eigen leven’

Wil je over je leven schrijven, maar weet je niet hoe te beginnen? Of ben je al bezig met schrijven, maar zoek je nieuwe inspiratie en verdieping? Doe dan mee met de cursus autobiografisch schrijven: ‘Schatgraven in je eigen leven’.

In vijf middagen ga je al schrijvend schatgraven in je eigen biografie. Anders dan in een chronologische terugblik, onderzoek je hier hoe jij je op verschillende levensterreinen beweegt. Zo maak je een dwarsdoorsnede van je leven.

Aan de hand van korte opdrachten diep je voorvallen uit je leven op en beschrijft die vanuit verschillende perspectieven. Daarnaast krijg je technieken en oefeningen om gebeurtenissen van vroeger op te halen en te beschrijven. Bij het verkennen van je verleden komen je herinneringen op een nieuwe manier tot leven.

Je zult merken dat de verhalen zichzelf schrijven. Ook het gedicht waarmee je een schrijfronde afsluit, vloeit als vanzelf uit je pen.

Tijdens de laatste bijeenkomst verdiep je je in een speciale gebeurtenis, ontmoeting of keerpunt in je levensloop waarover je meer wilt weten. Daarover maak je drie eenvoudige schetsen: je eigen drieluik. Naar aanleiding daarvan krijg je verschillende schrijfoefeningen. Een verrassend proces, dat tot een nieuw inzicht leidt. Tekentalent niet nodig.

Lees meer over autobiografisch schrijven.

Praktisch
Data 5 woensdagmiddagen: 9, 16, 23 en 30 maart; 6 april 2022
Kosten: naar draagkracht tussen 150 en 225 euro

Locatie: De Blauwe Schuit,  Warfstraat 1, Winsum
Aantal deelnemers: tussen 5 en 7 personen

Aanmelding
Robertine Romeny
06 27 23 23 57
roromeny@gmail.com