Levenskunst: schrijvend naar de volgende levensfase

Is ‘goed’ oud worden hetzelfde als zo lang mogelijk jong blijven? Of heeft deze fase een eigen betekenis? Tot je laatste ademtocht lééf je en kun je in ontwikkeling blijven. Hoe dat er voor jou uitziet, ga je schrijvenderwijs onderzoeken. Bezinnend waar nodig, bruisend waar het kan!

Voor alles is een tijd in je biografie: leren, liefhebben, werken, zorgen, ontspannen… En elke levensfase heeft zijn eigen kenmerken en uitdagingen. Je bent eigenlijk je hele leven ‘in wording’, hoeveel jaren je ook telt. Dat gaat door tot je laatste ademtocht. Tot dat moment ben je aan het léven, al groeiend ouder worden. Je bent dus enorm ervaren in het ouder worden. Maar waarom voel je dan soms een taaie tegenstroom?

Ook ouder worden is een fase met een eigen betekenis. Merk je dat het accent naar de binnenwereld is verschoven? Uit welke bronnen put je nu inspiratie? Hoe leid je je leven met toenemende kwetsbaarheid? Wat wil je doen in de tijd die jou resteert? Hoe wil je dat doen? Heb je nog iets recht te zetten of te vergeven? Wat zou er anders zijn in de wereld als jij er niet was? Misschien zelfs: wat is mijn opdracht in de wereld? Kortom: terugkijken, balans opmaken en vooruitblikken.

Tijdens deze cursus ga je al schrijvend op weg naar de volgende levensfase. Welke vraagstukken zijn in deze periode aan de orde? Welke vaardigheden heb je nodig om met nieuwe situaties om te gaan? Hoe kun je betekenis blijven geven? Je krijgt schrijfopdrachten om je zegeningen en leermomenten van vroeger op te halen en die te verbinden met je leven nu.

Het is nooit te laat om over je leven te gaan schrijven. Sterker nog: het juiste moment is nu.

Lees meer over autobiografisch schrijven.

Praktisch
Data: dinsdagmiddag 24 september, 1, 8, en 15 oktober
Tijd: 14:00-16:30
Kosten: naar draagkracht tussen 140 en 200 euro
Locatie: De Blauwe Schuit, Warfstraat 1, Winsum
Aantal deelnemers: tussen 5 en 7 personen

Aanmelding
Robertine Romeny
06 27 23 23 57
roromeny@gmail.com

Meer informatie over biografiek op Wikipedia