Over mij

Wat iemand bezielt, drijft of deert via gesprekken tevoorschijn laten komen, loopt als een rode draad door mijn leven. Op de middelbare school werd ik gegrepen door de manier waarop Socrates mensen tot inzicht bracht, namelijk door hen vragen te stellen. ‘De antwoorden zitten in jezelf’.

Als journalist bevroeg ik mensen om hun portret te schrijven of hun opvattingen publiek te maken. En als uitgever wilde ik van mensen weten wat hun ideeën zijn om hen te ondersteunen die persoonlijk en duidelijk in hun boek te formuleren.

Enige jaren geleden wilde ik mijn terrein verleggen van de openbaarheid naar de privéwereld. Ik volgde de opleiding tot biografisch coach en de voortgezette opleiding tot docent autobiografisch schrijven aan het Instituut voor Biografiek in Driebergen.

In de gesprekken die ik nu voer gaat het erom dat mensen zelf in hun biografie antwoorden vinden op actuele levensvragen. Ook geef ik workshops autobiografisch schrijven. Daarnaast ontstond als feestelijke variant voor familiebijeenkomsten, bedrijfsuitjes en feesten het evenement Levensgedichtwandeling.

December 2018 stond er een interview met mij in het weekblad De Noorderkrant. Het is een goede weergave van wat ik nu aan het doen ben met de biografiek (de kunst van de biografie). Lees het hier: ‘De antwoorden zitten in jezelf’.

Ik woon op het Hogeland in Groningen en bestrijk vandaaruit heel Nederland.

Lid van de Beroepsorganisatie voor Biografiewerk