Jaarschrijfcursus ‘Herinneren is werk in uitvoering’

Een jaar lang schrijven over je leven. Van september tot en met juni: elke maand een dag schrijvend herinneren. Je hoeft geen ervaring met schrijven te hebben. Door de korte opdrachten schrijven je verhalen zichzelf. Je krijgt technieken aangereikt om je geheugen aan te spreken en voor het beschrijven van voorvallen in je leven. Hoe kun je bijvoorbeeld je zintuigen inzetten om gebeurtenissen op te roepen? Ook het herkennen van rode draden en levensthema’s staat op het programma.

Door de afstand in de tijd en door vanuit verschillende perspectieven naar belevenissen te kijken, krijg je er een frisse blik op. Je zult gaan schatgraven in je eigen verleden. En zo krijg je al schrijvend zicht op het panorama van je leven.

Aan het eind van het jaar heb je ervaren wat het oplevert als je je aan je pen overgeeft. Je hebt onvermoede voorvallen opgehaald en die met al je zintuigen beschreven.
Als je wilt kun je je eigen verhalen laten klinken en heb je de verrassende verhalen van anderen gehoord. Je hebt je creatieve bronnen aangeboord en je tegelijk op een diepere manier met je leven verbonden. Het heeft je verrijkt.

Praktisch
Data: iedere 3e vrijdag van de maand, start: 21 september
Tijd: 10:00 tot circa 16:00 uur
Locatie:  De Nieuwe Ruimte, Molenweg 2, Mensingeweer (bereikbaar met bus 65)
Kosten naar draagkracht: tussen 55 en 80 euro per keer, inclusief thee, koffie, koek en soep
Aantal deelnemers: tussen 6 en 12 personen

Aanmelding
Robertine Romeny
06 27 23 23 57
roromeny@gmail.com